Bijzondere gedenkplekken deel II: Gedenkplaats Fort Nigtevecht

Gelegen op het platteland tussen Amsterdam, Almere en Hilversum, ligt het Fort Nigtevecht. Niet zo lang geleden kreeg dit fort een nieuwe bestemming, namelijk die van gedenkplaats.

Gedenken kan op vele manieren

Wandelend door de vele vertrekken van dit fort, valt op dat op vele verschillende manieren aan de wensen van nabestaanden tegemoet wordt gekomen. Zo trof ik een ruimte met een enorm glaskunstwerk, maar ook een ruimte met plankjes voor urnen. Een vitrine met aandenken aan een jonge muzikant en een kleine door kaarslicht verlichte ruimte waar briefjes voor overleden dierbaren kunnen worden neergelegd. Ook buiten het fort kan de as of een gedenkteken worden geplaatst.

Gedenkplaats

Het doel van het fort is een gedenkplek te bieden. Dat staat voorop. Over het ‘hoe’ kun je met de organisatie in gesprek gaan.

Bezoek

Fort Nigtevecht is een bezoek waard. Om ideeën en inspiratie op te doen. Ook is er regelmatig een tentoonstelling te zien. Een bezoek aan het fort is perfect te combineren met een fiets- of wandeltocht. Wat dacht je van een gedenkfietstocht langs het fort?

Met muziek

Een herinneringsbijeenkomst, de asbestemming of plaatsing van het gedenkteken kan omlijst worden met muziek. Ik help je graag bij het organiseren van passende muziek en eventueel voordrachten. Vele genres zijn daarbij mogelijk, zoals pop, rock, jazz, blues en klassiek. Ik beschik over een breed netwerk van professionals die hieraan een persoonlijke invulling kunnen geven. Neem gerust contact op voor de mogelijkheden. Vanafprijs (live muziek): € 265 incl btw.

gedenkplaats muziek

Meer gedenkplaatsen en rouwtips

Schrijf je hiernaast in voor rouwtips, zodat je geen blogs en tips mist. De meeste blogs worden namelijk niet openbaar gepubliceerd en zijn niet via het menu van de website vindbaar. Doorgaans ontvang je eens per 10 dagen een email. Deze emails hebben als doel je te helpen bij het creëren van rouwmomenten (betaalde diensten kun je vinden onder de Aanbodpagina en in de Agenda).

Sharing is caring!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *