Wie ben ik – gezicht achter rouwmomenten

Dankzij creativiteit en mijn achtergrond als counselor, kon ik aan mijn rouwproces handen en voeten geven en een zinvol, nieuw leven opbouwen.

Door mijn oude hobby zingen weer op te pakken en diverse andere creatieve en verdiepende activiteiten te ondernemen, kon ik na het verlies van mijn man mijn verdriet vormgeven en een nieuw leven opbouwen met mijn twee kinderen. Ik kon mijn intense verdriet kwijt, rouwen over mijn man en over de toekomst die ik kwijt was geraakt – want het leven na een groot verlies is simpelweg niet hetzelfde als ervoor. Met vallen en opstaan leerde ik rouw een volwaardige plek in mijn leven te geven. Langzaam ontstond een nieuw, gelukkig evenwicht met andere, maar mooie vooruitzichten. Het verlies heeft een nieuw gevoel van zingeving en richting gegeven aan mijn leven. En dat is wat ik iedereen wens na verlies: een nieuw evenwicht met plaats voor rouw, voor mooie herinneringen en tegelijk prachtige nieuwe horizonten. Een rouwproces dat bij je past.

Ik heb mijn creativiteit herontdekt en mijn kennis als counselor gebruikt. Ik startte met het zingen van bestaande liedjes waarin ik mijn verdriet kwijt kon. Daarnaast gebruikte ik mindfulness en af-en-toe EFT. Vervolgens ging ik zelf liedjes schrijven. Wat ik ontdekte is dat ‘bezig zijn met mijn verdriet’ mij veel hielp. En dat er eigenlijk helemaal niets standaard klaar ligt, zoals in veel andere culturen wel het geval is. Dit biedt ruimte om alles op je eigen manier te doen, maar daardoor kun je je ook verloren voelen. Want zoek in deze situatie, naast al je pijn en mogelijk naast alle rompslomp die ook nog op je afkomt, maar even uit hoe je wilt rouwen. Ik creëerde die ruimte, vond rust en een nieuwe manier om te leven mèt mijn verdriet. En wat ik kan, kan jij ook. Als jij bereid bent echt ruimte te maken voor rouw.

Tijdens een optreden zag ik hoe ik mensen raakte. En ik merkte hoe zeer ook anderen behoefte hadden om stil te staan bij hun verlies. Zo werd dan ook Gedenkpopconcert geboren: mijn eerste stap in het aanbieden van rouwmomenten.

Inmiddels doe ik niets liever dan mensen die een groot verlies hebben meegemaakt, helpen te rouwen zodat ze zich niet meer alleen en verloren voelen met hun verdriet. Ik rouw met je mee tijdens één van mijn concerten. Vanuit het verlies kunnen we weer nieuwe zingeving ervaren. Ik verzeker je dat je jezelf opnieuw moet uitvinden, dat je je met dat nieuwe zelf verbindt. Via mijn programma “Geef Rouw Ruimte” laat ik je ontdekken welke manier van rouwen bij je past. Niet door te praten, maar door te doen.

Wil je nog meer van me weten? Naast dat ik weduwe, zangeres en counselor/masseuse ben, heb ik 2 prachtige zoons! Ik ben begaan met het voortbestaan van het leven op onze planeet, zing liedjes voor betekenisvolle gebeurtenissen en verhuur mijn elektrische oldtimer, genaamd Blue.

Voel jij dat je iets moet doen met je verlies? Ik help je graag rouwmomenten te creëren die passen bij wie jij bent. Of dat nu is tijdens een gedenkpopconcert of een persoonlijk liedje of via mijn programma Geef Rouw Ruimte.

KIJK HIER WAT IK VOOR JE KAN BETEKENEN
%d bloggers liken dit: