Nette Jongens

Ik werk met verschillende muzikanten samen. Eén van de bands waarmee ik samenwerk is ‘Nette Jongens’. Een coverband die bekende en minder bekende nummers speelt uit de Ninetees met een paar uitstapjes naar andere decennia. Geen typische rouwnummers en ook niet de band waarmee ik gedenkpopconcerten geef, maar zeker beschikbaar als je op een andere manier afscheid wilt nemen.

Want alles is mogelijk. Als jouw overleden dierbare hield van live muziek en het leven als een feestje zag, is Nette Jongens misschien wel de meest passende manier om degene die je moet missen te gedenken. Juist het zingen van gevoelige, maar zeker ook felle nummers was voor mijzelf namelijk een enorme uitlaatklep.

Feest en rouw is misschien een gewaagde combinatie, maar je bent niet de eerste die voor deze manier van gedenken kiest. En al was je het wel: doe wat bij je past! Ik herinner me 2 jonge mannen die beiden hun vrouw hadden verloren. Ze organiseerden een in een plaatselijk muziekcafé een herinneringsconcert. Het was mooi te zien hoe het zich uiten in meezingen en dansen, de mooie herinneringen en de rouw, zó allemaal tegelijk aanwezig waren.

Meer over Nette Jongens vind je op de website: http://nettejongens.net/

Nette Jongens zijn dus niet de mannen met wie ik gedenkpopconcerten geef. Hun biografieën vind je op de oude site van gedenkpopconcert: https://gedenkpopconcert.wordpress.com/

Nette van Nette Jongens
%d bloggers liken dit: